A | A
Print pagina

Theatervoorstelling Hou me los

Direct herkenbaar voor iedereen die te maken heeft (gehad) met psychische problemen in zijn/haar omgeving, maar ook invoelbaar voor iedereen die op wat voor manier dan ook zorg om een ander heeft gehad.

Gevoed door haar ervaring als "zus van" zingt en vertelt zangeres en theatermaker ('Vlieg!') Nynka Delcour op persoonlijke, ontroerende én grappige wijze over haar complexe relatie met haar psychische zieke broer. Maar ook over kreukelmoeders, over de HEMA, foute mannen, zorgsoep, verwarde oma's en nog veel meer!  Zij wordt hierin muzikaal ondersteund door pianist en accordeonist Rob Stoop. De afwisseling van liedjes, tekst en spel zorgen voor een gevarieerde voorstelling van ongeveer 55 minuten.

Alsof ik iemand moest begraven
In maar liefst 95 procent van de gevallen lijden familie en vrienden onder de psychische problemen van naasten, zo blijkt uit onderzoek van Fonds Psychische Gezondheid.

Nynka Delcour (46) weet hier als zus van een schizofrene broer alles van. Vandaag, wanneer de campagne 'Zorg om een ander. Zorg voor uzelf' op de Dag Psychische Gezondheid gelanceerd wordt, doet ze haar verhaal. "Het was heel pijnlijk om mijn stoere, intelligente broer zo te zien veranderen. Het voelde alsof ik iemand moest begraven die nog wel leefde. Mijn rouwproces zal nooit helemaal overgaan."


Datum: 11 oktober 2015
Tijd: 13:00 – 16:30 uur
Adres: De Drie Ranken, Eglantierlaan 202, 7329 AP Apeldoorn
Entree: €2,50


Meer informatie:
www.krachtvanbeleving.nl
www.ruimtevooranderszijn.nl
Flyer hou me los