Cliëntvertrouwenspersonen
De cliëntvertrouwenspersoon is er voor de cliënt. Hij/zij kun je benaderen als je iets wilt delen wat je niet met je begeleider(s) kan of wil bespreken of wanneer je niet weet wat je met een bepaalde situatie aan moet. Een cliëntvertrouwenspersoon kan ook bemiddelen bij een conflict of problemen tussen cliënten onderling of tussen cliënt en begeleiding.
Wat doet een cliëntvertrouwenspersoon?
Hij/zij denkt mee over een voor beide partijen goede oplossing. Dat is altijd het uitgangspunt. Soms lukt het niet om tot een oplossing te komen en dan kan de cliëntvertrouwenspersoon je helpen bij het indienen van een klacht.
De cliëntvertrouwenspersoon luistert naar jou, neemt je verhaal serieus en kan je advies geven. De cliëntvertrouwenspersoon gaat vertrouwelijk om met je vragen of problemen. Dat betekent dat niets met anderen wordt gedeeld zonder jouw toestemming. Jouw belang staat voorop.
Cliëntvertrouwenspersonen
Riwis Zorg & Welzijn heeft twee onafhankelijke cliëntvertrouwenspersonen, een man en een vrouw. Dat betekent dat zij niet in dienst zijn van Riwis. Zij zijn aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen. Je kunt met één van beiden direct contact opnemen. Peter van Leusden is naast cliëntvertrouwenspersoon ook vertrouwenspersoon voor naastbetrokkenen.
Peter van Leusden
T 06 – 51 14 05 51
E pvanleusden@riwis.nl
Houkelien Maatman
T 06 – 52 63 34 83
E hmaatman@riwis.nl
Clientvertrouwenspersoon Wet Zorg & Dwang (WzD)
De Clientenvertrouwenspersoon Wet Zorg & Dwang kunt u bereiken via de externe organisatie Adviespuntzorgbelang, telefoonnummer 088-929 40 99. U kunt daar vragen naar de Clientvertrouwspersoon Wet Zorg & Dwang voor Riwis Zorg & Welzijn.