A | A
Print pagina

Van groepswoning naar zelfstandig wonend gezin

Lilian vertelde in het filmpje van RTL4 al kort over hoe zij door haar wilskracht en geloof in eigen kunnen weer grip op haar leven kreeg. In dit artikel lees je hier meer over.

"Toen ik bij Riwis voor het eerst in een woongroep kwam vond ik dit erg spannend. Ik had een zware tijd gehad en was bezig met daar weer bovenop te komen. Wekenlang heb ik mezelf afgezonderd van de rest. Dankzij een aantal medebewoners die mij bij de groep betrokken, kroop ik beetje bij beetje uit mijn schulp. Door deze medebewoners heb ik de tijd van mijn leven gehad op de groep. Ik had nooit gedacht dat ik hier vrienden zou maken."

Kamertraining
"Één persoon maakte in het bijzonder indruk op mij, Kevin. We werden verliefd. We wisten dat we op de groep geen relatie mochten hebben, toch hebben we open kaart gespeeld. De begeleiding vertelde ons dat ze het zouden aankijken, maar zeiden wel dat het belangrijk was dat ieder zijn eigen dingen zou blijven doen. Dit hebben we laten zien.
Vanuit Riwis kregen we de kans om samen te gaan kijken of we verder konden. Van één slaapkamer hadden we een woonkamer gemaakt en van de andere een slaapkamer. Ook kregen we ons eigen budget om voor onszelf te koken. Zo werd dit een soort van kamertraining en voorbereiding om op onszelf te gaan wonen. Dit was wat we beide graag wilden en we waren blij dat Riwis ons deze kans gaf."

 

  "Zo werd dit een soort van kamertraining en voorbereiding om op onszelf te gaan wonen. Dit was wat we beide graag wilden en we waren blij dat Riwis ons deze kans gaf."

In verwachting
"Ondertussen waren we op zoek naar ons eigen huisje waar we samen de toekomst konden opbouwen. Het ging ontzettend goed met ons. Ik schreef mezelf weer in voor school. Kevin was ook druk bezig met het inschrijven voor school. Helaas liep dit nog niet helemaal zoals hoe hij dat gewild had. In de tijd dat hij niks te doen had, deed hij vrijwilligerswerk bij start&co. Toen stond ineens onze wereld op z’n kop: we waren in verwachting!
We hebben het gelijk aan de begeleiding verteld. Gelukkig reageerde de begeleider goed en feliciteerde hij ons met het nieuws. Hij zei dat we er maar goed over na moesten denken.
Met begeleiding, familie en vrienden hebben we erover gesproken en besloten om het kindje te houden. Omdat ik best wel een controlefreak ben, wilde ik gelijk alles uitzoeken qua financiën, spulletjes regelen voor de baby en nog veel meer dingen die erbij kwamen kijken. Ook was onze woonsituatie niet goed genoeg. Hoe konden we nou een kindje opvoeden in een woongroep. Dit is niet wat wij wilden en Riwis ook niet. We hadden nog geen vooruitzicht op een woning en naar familie terug was ook geen optie."

Een goede start
"Gelukkig was Riwis bereid om ons voor een jaar een plek te geven in één van hun appartementen. Zodat we met een goede start konden beginnen. Hier waren we heel erg blij mee. Zo konden we rustig settelen en alles klaar maken voor de komst van de baby. Vanuit Riwis kregen we gezinsbegleiding aangeboden. Zij hebben ons in het hele proces begeleid (dank jullie wel!). Na een best wel pittige zwangerschap is ons kindje geboren. Een geweldige en hele bijzondere ervaring, waar ik tot op de dag van vandaag nog geen spijt van heb gehad."

Eigen huis
"
Een jaar later kregen we de sleutel van ons eigen huis. We hebben het hier heel erg naar ons zin en met ons drietjes genieten wij van elk moment. Ik ga nu weer naar school en Kevin is weer aan het werk. In de afgelopen tijd hebben wij enorme stappen gezet en deze blijven we ook zetten.
Riwis is nog steeds in beeld. Een paar uurtjes per week komen ze nog bij ons thuis om ons te helpen met onder andere opvoedingsondersteuning, financiën, huishouden en andere zaken zoals school of werk. Dit hebben we nu nog wel nodig, op een dag gaan we hier helemaal uitkomen en zullen we ons leven helemaal op de rit hebben.


  "We hebben veel zelf gedaan maar ik denk dat een deel ook niet zou zijn gelukt zonder de medewerkers van Riwis. Zij die in ons geloofd hebben. Daar zijn we hun heel dankbaar voor."

Ben je nog benieuwd naar wat er op het moment in ons leven speelt, wat ik leuk vind en wat ik zowel meemaak? Neem dan eens een kijkje op: www.lilandmommy.nl.

Klik hier om naar een pdf van het artikel te gaan.