A | A
Print pagina

Riwis deelt Tinkle Alarm uit als zomerattentie

Een prachtig initiatief! Eenvoudig, sierlijk, effectief en gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het Tinkle Alarm is een hanger met belletjes voor aan waardevolle spullen als preventiemiddel tegen zakkenrollers.

Riwis deelt de hangers deze zomer uit aan medewerkers, vrijwilligers en cliënten/deelnemers. Om op een leuke manier te benadrukken dat veiligheid hoog in het vaandel staat bij onze instelling én als blijk van waardering!

Veiligheid
In de zorg draait alles om veiligheid. Een veilig klimaat, veilige handelingen, een veilig gevoel. Het is in allerlei protocollen vastgelegd en er wordt scherp op toegezien. Toch heb je helaas ook wel eens te maken met een onveiligheid. Bij Riwis willen we dat iedereen zich veilig voelt. Vandaar dat we een ‘stukje veiligheid’ geven. Op een leuke manier willen we hier toch even stil bij staan.

Werkplek
Tinkle Alarm is twee jaar geleden ontstaan nadat de moeders van de initiatiefneemsters slachtoffer waren geworden van zakkenrollers. Ze zagen de impact en vonden: hier moet je wat tegen kunnen doen. Er zijn al meer dan 40 gemeenten die vaak in samenwerking met de politie de hangers uitdelen als preventiemiddel. Ook worden ze bij veel grote festivals uitgedeeld en onlangs
bij het concert van Beyonce.
Het bedrijf is gevestigd in Apeldoorn. Het is mooi dat er ook deelnemers van Werken&co bij het bedrijf werken.
En dat Bijbeeld de kaartjes maakt die bij de hangers zitten. Zo werken we samen aan het doorgeven van veiligheid!

Door de vakantieperiode kan het zijn dat medewerkers, vrijwilligers en cliënten/deelnemers de hanger later krijgen uitgereikt, maar weet dat hij komt!

Liesbeth Keppel
Manager Riwis Zorg & Welzijn