A | A
Print pagina

Riwis gaat huishoudelijke hulp WMO gemeente Brummen beëindigen

Riwis heeft het besluit genomen om het contract met de gemeente Brummen voor de huishoudelijke hulp vanuit de WMO per 1 november 2016 te beëindigen.

Ondanks wederzijdse inspanning van Riwis en de gemeente Brummen, neemt Riwis dit besluit omdat het niet mogelijk is gebleken om het verschil in tarief en kostprijs structureel te overbruggen. Met andere woorden; Riwis krijgt structureel minder geld binnen dan dat er uit gaat.


Riwis Zorg & Welzijn ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen. Het onderdeel  Verzorging, Verpleging en Thuiszorg biedt sinds 2007 ook huishoudelijke hulp bij mensen thuis. Op dit moment ontvangen 218 cliënten in de gemeente Brummen huishoudelijke hulp van Riwis Zorg & Welzijn. Riwis stopt per 1 november 2016 met de huishoudelijke hulp. Dit betekent een verlies van banen met de omvang van 17 FTE. Het betekent niet dat de huishoudelijke hulp voor deze cliënten stopt, maar dat een andere aanbieder deze hulp gaat bieden.

Riwis begrijpt dat het besluit van grote betekenis is voor de cliënten die momenteel de huishoudelijke hulp van Riwis ontvangen in de gemeente Brummen, net als voor de medewerkers die deze hulp bieden. Riwis stelt alles in werking om een goede overdracht te bewerkstelligen, voor zowel de cliënten als medewerkers.
Op dit moment zijn er gesprekken gaande met de Gemeente Brummen en andere aanbieders van huishoudelijke hulp over de mogelijkheden tot overname of voortzetting van de huishoudelijke hulp.