A | A
Print pagina

1e in Nederland met inzet Medido intramuraal!

Wij zijn trots om te mogen melden dat wij in Nederland de eerste zorgorganisatie zijn die de Medido inzetten bij onze intramurale cliënten.

Daarnaast staan wij als 10e op de lijst van meest ingezette medido’s. Tot slot hebben wij verhoudingsgewijs, gezien de omvang van onze organisatie, een enorme dichtheid aan cliënten die gebruik maken van de Medido.

Al enige tijd wordt de Medido ingezet bij de thuiszorgcliënten van Riwis. En sinds een maand dus ook bij intramurale cliënten. Deze ontwikkeling sluit naadloos aan op de visie van Riwis, maar tevens op de veranderingen in de zorg. Deze laatste vraagt namelijk meer eigen regie en zelfredzaamheid van de cliënt.

De visie van Riwis Zorg en Welzijn  is ‘geloof in eigen kunnen’. “Bij Riwis kijken we net zo goed naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht brengen en hun geloof in eigen kunnen versterken. We maken mensen bewust wat daar voor nodig is en helpen ze dat te bereiken”.


Wat is de Medido?

De Medido is een kastje dat bij de cliënt thuis wordt geplaatst en een signaal geeft als de cliënt zijn medicijnen moet innemen. Uit het kastje komt dan een plastic zakje met de pillen dat automatisch wordt open gesneden. Het slimme medicijnkastje is bedoeld voor cliënten die niet zo goed meer zien, een slechte handfunctie hebben door bijvoorbeeld reuma of wat vergeetachtig zijn. In plaats van dat de thuiszorgmedewerker langskomt om de medicijnen toe te dienen, zorgt de Medido voor de medicijndistributie. En als de cliënt niet op de knop drukt van het kastje, dan gaat er automatisch een signaal naar de thuiszorg en komt er alsnog een medewerker langs. 

(Bron: In Voor Zorg)