A | A
Print pagina

Personenalarmering, voor een veilig gevoel thuis

Als u alleen woont, kunt u zich soms onveilig voelen. Misschien bent u bang dat uw gezondheid u plotseling in de steek laat. Voor ouderen die nog graag zelfstandig blijven wonen, maar zich graag veiliger zouden voelen, biedt Riwis professionele personenalarmering. U kunt 24 uur per dag rekenen op hulp indien u dot nodig heeft.

Eigenlijk werkt het heel eenvoudig. We plaatsen in uw huis een speciaal kastje dat wordt gekoppeld aan uw telefoonlijn of via internet/glasvezel. Om uw pols of om uw hals draagt u een bandje. Hiermee heeft u bereik in uw hele huis en in de directe omgeving van uw huis. Op dit bandje zit een alarmknop. Als u deze knop indrukt, dan wordt u direct verbonden met één van onze medewerkers.  Aan hem of haar kunt u vertellen wat er aan de hand is. In sommige gevallen kunnen wij u telefonisch helpen. In andere gevallen heeft u persoonlijke hulp nodig. Wij komen dan direct naar u toe.

Binnen twee werkdagen geregeld
Voor personenalarmering hoeft u niet op een wachtlijst te staan. Ook kennen we geen ingewikkelde aanvraagprocedure. We kunnen uw verzoek om zorgalarmering binnen twee werkdagen voor elkaar maken.

Abonnement
Inwoners van de gemeente Brummen kunnen een abonnement nemen op de zorgalarmering. U betaalt dan een vast bedrag per maand en een aanvullend bedrag bij persoonlijke hulp aan huis. De prijzen zijn te vinden op de prijslijst bovenaan de pagina Servicediensten woonzorglocaties). Wanneer u ons belt en wij kunnen u telefonisch helpen, dan worden er geen extra kosten in rekening gebracht.

Meer weten?
Als u meer wilt weten over personenalarmering kunt u bellen met:

  • De Beekwal in Eerbeek (tel. 0313 - 65 55 00)
  • Tolzicht in Brummen (tel. 0575 - 56 17 88)
  • Cliëntenservicebureau Riwis (tel. 0900 - 242 42 41)

Snel hulp in huis

Mevrouw Rubben: 'Ik hang de alarmknop altijd om mijn hals, dan weet ik zeker dat ik hulp kan inroepen als er iets gebeurt.'