A | A
Print pagina

volwassenen

Begeleiding in een woning van Riwis

In onze woonvoorzieningen begeleiden wij mensen met uiteenlopende psychische of psychosociale aandoeningen, soms in combinatie met persoonlijke verzorging. Als u in een van onze  woonvoorzieningen komt wonen, krijgt u voor een tijdelijke periode begeleiding en/of zorg.

In een woning van Riwis woont u, als zelfstandig wonen nog even niet mogelijk is. Tijdens uw verblijf bij Riwis wordt u getraind in de vaardigheden die nodig zijn om straks weer op u zelf te kunnen wonen.

Ondersteuning op diverse gebieden
Onze begeleiding bestaat onder andere uit hulp bij het zoeken naar een opleiding, baan of vrijetijdsbesteding. Maar we kunnen ook ondersteuning bieden bij het op orde brengen van uw financiën of het opbouwen van sociale contacten.

Verschillende soorten woningen
Riwis heeft verschillende woonarrangementen voor volwassenen, variërend van eenpersoonsappartementen tot woningen waar meerdere personen verblijven. De appartementen en woningen zijn gelegen in woonwijken, onder meer in de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Doetinchem, Epe en Voorst.

Individueel of in groepsverband
Afhankelijk van uw begeleidingsvraag en indicatie krijgt u individuele begeleiding of begeleiding in groepsverband. Samen met uw begeleider bekijkt u op welke gebieden u ondersteuning nodig heeft. In sommige woonvoorzieningen is gedurende de dag en een deel van de avond begeleiding aanwezig. In crisissituaties kunt u buiten deze uren een beroep doen op medewerkers van onze crisisdienst. We hebben ook woonvoorzieningen met intensieve begeleiding, hier is 24 uur per dag een begeleider aanwezig. 

Het eigen kunnen staat voorop
Het ontdekken en gebruik maken van uw eigen kunnen staat voorop. Samen met u en de mensen die voor u belangrijk zijn, werken we aan een gezond leven, je prettig voelen, veilig en plezierig wonen en meedoen aan de samenleving.